Turnéorganisasjonen
Postadresse: Just Brochs gt. 13, 2321 Hamar
Besøksadresse: Just Brochs gt. 13, 2321 Hamar
Telefon: 62 59 87 87 • Nettsted: www.turneorg.no
Adventura Botanica
Produksjonsliste
Program

Adventura Botanica

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Adventura Botanica er en forestilling inspirert av det ukjente som skjuler seg i naturen og tingene rundt oss. Danseren Odd Johan Fritzøe er alene på scenen sammen med en stor skulptur som lager lys og lyder i samspill med aktøren.

Lærerveiledning

Publikum bør få vite at mannen på scenen forestiller en som forsker på blomster og insekter. De må også få vite at det ikke er ord i forestillingen, og ingen tydelig historie. Denne forestillingen er nok ulik alt du har sett før. Det er en opplevelse med musikk, lys, moderne dans og en stor skulptur.

Det er viktig at elevene forbereder seg på at de må bruke sansene sine på en annen måte enn ellers, og det er naturlig og riktig at elevene får gi uttrykk for sin opplevelse underveis, både fysisk og verbalt. Stikkordene insekt, blomst og forsker kan være bra å ha med seg. Vi er ofte opptatt av å finne rett svar, - hva står det i fasiten? Men i denne forestillingen eksisterer det ingen fasit. Publikum oppfordres til å lytte til musikken, se hvordan lyset forandrer seg, se hvordan danseren beveger seg, studere skulpturen og bruke fantasien. Ut i fra dette kan de dikte videre sammen med forestillingen. Tenk så spennende om alle etter forestillingen har hver sin historie om mannen som forsker på insekter og blomster!   

 «I Adventura Botanica henter jeg inspirasjon fra Charles Darwin og hans forskning på stjerneorkideen fra Madagaskar," sier Odd Johan, danseren som har laget forestillingen. " En vakker, hvit plante som ble befruktet om natten av haukemøllens halv meter lange sugesnabel."

Darwin selv rakk aldri å finne haukemøllen, men han tenkte at en slik møll måtte finnes, og det viste seg at han fikk rett: Tretti år etter hans død ble den observert, og den fikk navnet - xanthopam morganii praedicta - den forutsette. Darwin brukte kunnskapen sin, sansene sine og fantasien sin, og oppdaget noe ingen andre hadde sett! 

Fri-improkvartetten SPUNK har laget musikken av akustiske instrumenter, stemme og med digitale hjelpemidler. Billedkunstner Karl Hansen har tegnet scenografien og sammen med oppfinneren Armin Bårdseth og NOTAM - norsk senter for elektronikk i kunst og musikk, konstruert programvare og bygget alle delene.

PRODUSERT AV:  Odd Johan Fritzøe, Dansens Hus, NOTAM og Dans i Nord Trøndelag.

MUSIKK : Maja Ratkje, Hild Tafjord, Kristin Andersen og Lene Grenager

SCENOGRAFI : Karl Hansen

KOSTYME : Svein Ove Kirkhorn

KOREOGRAFI OG DANS : Odd Johan Fritzøe

TEKNIKER PÅ TURNÉ: Stig Enger / Armin Bårdseth

FINANSIERT av Kulturrådet, Fond for utøvende kunstnere og Turnéorganisasjon for Hedmark

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  • Kunstnere/grupper: Odd Johan Fritzøe
  • Produsent: Inga Blix og Johannes Skyberg, TuO
  • Idé/opplegg: Odd Johan Fritzøe

Om kunstner / utøver / gruppe

Odd Johan Fritzøe er født i 1962 og har reist på turné med dans i tretti år. Tidligere på barneskoler i Hedmark med  "Innbyggerne - et byggesett". Han er utdannet fra Statens balletthøgskole, har studert afrikansk dans i Vest-Afrika og vunnet priser som Kritikerprisen og Scenekunstprisen for sine arbeider.

Multimedia og vedlegg

Bilder

Foto: foto: T. Nordvik
Foto: foto: Tobias Nordvik
Adventura Botanica
Foto: Odd Geir Sæther
Haukemøllen og stjerneorkidéene
Foto: Ill.Thomas W. Wood
Adventura Botanica
Foto: Odd Geir Sæther
Kunstarter i samspill
Trinn: 1 - 4
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Om innhold: Inga Blix (90780014)
Om innhold: Johannes Skyberg (92635216)
Om turné: Reidun Kristiansen (45638259)
Kontaktperson utøver
Odd Johan Fritzøe (91362983)
Programlengde
40 minutter
Maks publikumsantall
60
Arena / rom
NB! Forestillingen trenger et stort rom/gymsal ryddet helt tomt med blending. Stolene som skal benyttes settes klar i rommet av skolens personale - kunstnerne plasserer selv stolene i rommet.
Bærehjelp
Nei
Oppriggingstid
120 min.
Nedriggingstid
30 min.
Merknad
Odd Johan Fritzøe tar kontakt med skolen i god tid før besøket for å sikre at alt praktisk er på plass. Kulturkontakten har ansvar for å finne egnede rom, videreformidle nødvendig informasjon og orientere skolens elevarrangører.
I denne produksjonen gjør vi spesielt oppmerksom på blending. Alle voksne som blir involvert i dette besøket, må i god tid få et eksemplar av denne lærerveiledningen. Skolens kulturkontakt eller elevarrangører tar imot utøverne når de ankommer skolen.Lykke til med besøket!
Lenker
Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Turnéorganisasjonen
Produsent:
Inga Blix og Johannes Skyberg, TuO