Aktuelle produksjoner uke 39

 

I uke 39 har vi følgende produksjoner ute: «Håp eller katastrofe?», «Lydrommet», «Ville vinger», «M.I.S. – Natten lang», «Baluba Runa», «Lyspærerøtter og Zalobananer», «Under en stein» og «Mullah Sigurd».


Håp eller katastrofe?

Et møte mellom litteratur og vitenskap om klimaendringer og jordas framtid.

Med trilogien ”I morgen er alt mørkt” har forfatter Sigbjørn Mostue tegnet et meget dystert framtidsbilde hvor sivilisasjonen har kollapset og menneskene jakter på hverandre i forrykt galskap.

Med utgangspunkt i Mostues trilogi og skissering av hvordan et ragnarok kan bli og oppleves, stilles så spørsmålet om hvorvidt vi faktisk står overfor en katastrofe. Klimaforsker og tidligere FN-direktør Svein Tveitdal, med over 100 000 følgere på Twitter verden over, viser og forteller om hva global oppvarming er, og hvilke følger klimaendringene kan føre til. Hans budskap er at vi vil stå overfor en katastrofe hvis vi ikke gjør noe – nå! Mostue supplerer underveis.

Til slutt inviteres ungdommene til debatt.

Les mer om «Håp eller katastrofe?» her

 


Lydrommet

I et mørkt rom finner vi en lyskunstner og den akustiske improvisasjonstrioen Parallax. Sammen improviserer de frem et nytt og magisk univers av lys og lyd. I mørket skjerpes nemlig sansene: Nye måter å høre på oppstår, og lyset henter frem detaljer man ikke trodde fantes. Hva er dette? Hva kommer til å skje?

Les mer om «Lydrommet» her

Du kan også gå inn på «Lydrommet»s egne hjemmeside. Her kan elevene lese om konserten og skrive i gjesteboka hvis de vil.


Ville vinger

Dere får besøk av en forfatter som forteller om hvordan hun forsøker å skrive seg inn i livet og virkeligheten til ville dyr med vinger. Hun skal fortelle hva hun gjør for å få det til, og kanskje får dere prøve sjøl også!

Les mer om «Ville vinger» her


M.I.S. – Natten lang

Dansegruppa Don Gnu jager etter selvforståelsen; hvem er jeg? Hvor er min plass? Hvem bestemmer om jeg er ute eller inne i varmen? «M.I.S. – natten lang» er en intens danseforestilling med en hardtslående cocktail av stunts, styrkeprøver og pinligheter. Tre menn går ut av komfortsonen for retten til å være seg selv.

Les mer om «M.I.S. – Natten lang» her


Baluba Runa

Baluba Runa er en dramatisk, morsom og underholdende film for barn.

Når statsministeren på kort varsel annonserer sitt besøk til Runas skole blir hun overbevist om at hun skal bli valgt til Norges nye statsminister. Men Runa er bare 8 år og har verken lyst til å bli statsminister, eller å flytte fra mamma og helt til Oslo…

Les mer om «Baluba Runa» her


Lyspærerøtter og Zalobananer

Kunstneren Siri Berqvam kommer på besøk  med et helt spesielt puslespill som kan settes sammen på hundrevis av måter. Sammen med Siri skal vi se på brikkene, studere hvordan de ser ut og finne ut hvor de kan få en plass.

Les mer om «Lyspærerøtter og Zalobananer» her


Under en stein

Har du nokon gong løfta på ein stein og sett alt som kravlar og kryp der? Desse småkrypa skal vi sjå nærare på saman med Inger Lise Belsvik. Ho har laga alle teikningane i boka «Under ein stein».

Les mer om «Under en stein» her

 


Mullah Sigurd

Det er ikke uvanlig å bruke argumentet «Nordmenn har selv vært innvandrere i Amerika» når man diskuterer innvandringsspørsmål. Er det sammenlignbart? Er det en floskel? Blir det ikke for enkelt når vi opplever enorme kulturforskjeller i vårt møte med imamer, arrangerte søskenbarnsekteskap og krav om respekt for egen kultur og plass til egen religionsutøvelse?

Les mer om «Mullah Sigurd» her