Aktuelle produksjoner uke 12

I uke 12 har vi følgende tre produksjoner ute: «Håp eller katastrofe?», «Reven og Grisungen 2.0» og «Aurora Borealis».


Håp eller katastrofe?

Med trilogien ”I morgen er alt mørkt” har forfatter Sigbjørn Mostue tegnet et meget dystert framtidsbilde hvor sivilisasjonen har kollapset og menneskene jakter på hverandre i forrykt galskap. Scenene er ved første øyekast langt unna virkeligheten, men leser man teksten allegorisk er den både en kommentar til hendelser i vår egen tid, til fortiden og ikke minst framtiden.

Med utgangspunkt Mostues trilogi og skissering av hvordan et ragnarok kan bli og oppleves, stilles så spørsmålet om hvorvidt vi faktisk står overfor en katastrofe. Tidligere FN-direktør Svein Tveitdal viser og forteller hva global oppvarming er, og hvilke følger klimaendringene kan føre til. Hans budskap er at vi vil stå overfor en katastrofe hvis vi ikke gjør noe – nå! Mostue supplerer underveis.

Til slutt inviteres ungdommene til debatt.

Les mer om «Håp eller katastrofe?» her


Reven og Grisungen 2.0

Bjørn F. Rørvik gir elevene en livlig opplesning fra bøkene sine, samtidig som illustrasjonene av Per Dybvig vises på lerret. Etter opplesningen er det åpning for spørsmål – og forfatteren snakker om hvordan det er å være forfatter – og hvordan ei bok blir til, hvordan han må skrive og skrive om igjen til alt er på plass.

Rørviks barnebøker handler om Reven og Grisungen, to små venner som bor i skogen. Reven er en oppfinnsom fyr, full av virketrang og lure planer, mens Grisungen er av mer forsiktig natur. De to vennene gjør så godt de kan, men overmot og uheldige omstendigheter kan av og til sette dem på harde prøver. Historiene om Reven og Grisungen er fulle av lek.

Les mer om «Reven og Grisungen 2.0» her


Aurora Borealis

Aurora Borealis betyr nordlys. Kortfilmen forteller historien om Emina på 10 år, men handler også om alle de andre menneskene i verden som må forlate sitt hjemland for å overleve.

Som flyktning har Emina havnet på asylmottak i snøfylte Tromsø sammen med sin mor og lillebror. Hennes største ønske er å finne faren som er savnet i krigen. Hun får hjelp av Abdi fra Somalia, men samtidig begynner det å skje rare ting i vintermørket som gjør henne veldig bekymret.

Les mer om «Aurora Borealis» her