Aktuelle produksjoner uke 38

 

I uke 38 har vi seks produksjoner ute; «Full sirkel», «Hva jeg snakker om når jeg snakker om løping», «Collage», «Dagen som forsvant», «Bandi» og «M.I.S. – natten lang». I tillegg foregår årets regionsamling for elevarrangører denne uka.


Full sirkel

En konsert med Joddski – om hip-hopens historie i Norge og til norsk. Skolene får en konsert der Jørgen og Håvard fletter inn sin historie og fortelling om hiphop og rap. Den samme historien har Jørgen skrevet om i boka Full sirkel, som skolene får et eksemplar av til skolebiblioteket.

De skolene som ønsker det, får også tilbud om et skriveverksted med Jørgen og Håvard for en avgrenset gruppe elever (inntil 10)  i forkant av konserten.

Les mer om «Full sirkel»


Hva jeg snakker om når jeg snakker om løping

Poeten og forfatteren Fredrik Høyer ble for en del år siden utfordret av sin daværende arbeidsgiver til å løpe Oslo Maraton. Men, hva er egentlig løping? Er det en flukt, streben, en kamp eller avkobling? Vi blir kontinuerlig utfordret til å være mer målrettet og å ikke gi opp. Det er ikke alltid like lett å tenke positivt når veggen kommer deg susende i møte, like fort som du beveger deg fremover.

I en forestilling inspirert av Murakamis bok med samme tittel, raser Høyer mot målet for å se hva som er gevinsten til slutt. I samarbeid med regissør Nils Petter Mørland har han utviklet en flunkende ny forestilling hvor slampoesi, muntlig fortelling og Det Andre Teatrets publikumsnære og løsslupne teatertuttrykk møtes.

Les mer om «Hva jeg snakker om når jeg snakker om løping»


Collage

Ordet collage kommer fra det franske ordet coller, som betyr å lime. En collage er et bilde som er bygd opp av deler som er  klippet eller revet og limt. Utstillingen består av fem bilder av en erfaren billedkunstner fra Nes i Hedmark, Finn Aage Andersen og to bilder av Seana Gavin, som er aktiv i Londons kunstliv. Formidler er Randi Liliequist.

Les mer om «Collage»


Dagen som forsvant

Tormod Haugen skal ha sagt at: «Jeg skriver om drømmenes nødvendighet, om fantasiens styrke og skaperevne. Drømmen er en sterk drivkraft. All handling starter med en drøm og en visjon.» Det er alltid mennesker som danner utgangspunkt for det han skrev – mennesker med sine følelser, relasjoner og reaksjoner.

Hanne Brincker drives av et nært og personlig engasjement for forfatteren Tormod Haugen (1945 – 2008), hans livshistorie og selvfølgelig hans litteratur. Hva må hun fortelle for at nye lesere skal finne veien inn til Tormod Haugens fantastiske fortellinger? Hun fabulerer mellom ulike historier, ulike romaner og karakterer, for så å  «forsvinne inn i dem» – som en levende fiksjonen.

Formidlingen vil i hovedsak fokusere på bøkene Dagen som forsvant, Slottet det Hvite og Skriket fra jungelen, som skolene får et eksemplar av til sitt skolebibliotek.

Les mer om «Dagen som forsvant»


Bandi

Balita og Sarah kommer for å fortelle om Bandi. I denne historien vil han hjelpe mammas venninne Josephine med å få en baby.  Historien er inspirert av Balitas barndom. Han vokste opp i Kongo med sin mor som jobbet som jordmor ved fødeavdelingen.

Les mer om «Bandi»


M.I.S. – Natten lang

M.I.S. – Natten lang er en intens danseforestilling med en hardtslående cocktail av stunts, styrkeprøver og pinligheter. Tre menn går ut av komfortsonen for retten til å være seg selv.

Les mer om M.I.S. – Natten lang