Aktuelle produksjoner uke 38

 

I uke 38 har vi 13 produksjoner ute; Bare Egil og Aslags superpopulære barneshow, To hundre og sekstini dagarStor stein, liten stein, Situasjoner – en kunstnerisk utforskning av arkeologi, Du har stor mage, Er det alltid galt å stjele? Filosofisk samtale, Hjertefølger, Animasjonsverksted, Trollskap, Se med hendene, Tabber og tangenter, Om troll og annerledeshet og Poesibilen. I tillegg kommer regionsamling for elevarrangører.


Bare Egil og Aslags superpopulære barneshow

Det er ikke alltid vi mener akkurat det vi sier. Noen ganger sier vi det stikk motsatte. Egil og Aslag sier mye rart. Følg med på forestillingen og se om du finner eksempler på at de sier det motsatte av det du tror de mener!

Les mer om Bare Egil og Aslags superpopulære barneshow


To hundre og sekstini dagar

I denne førestillinga vil forfattar Roald Kaldestad og musikar Roy Ole Førland formidle To hundre og sekstini dagar med bilete og musikk. Boka handlar om venskapet mellom to små ungar, ein gut og ei jente, og tankane til guten når jenta flytter. Regnet og saknet er gjennomgangstema.

Les meir om To hundre og sekstini dagar


Stor stein, liten stein

Denne høsten har billedhoggeren Knut Wold utstilling både i Kunstbanken på Hamar og på Sørum der han bor og arbeider. Vi får komme til Sørum og se hvordan Knut Wold har arbeidet med store steiner!

Les mer om Stor stein, liten stein

 


Situasjoner – en kunstnerisk utforskning av arkeologi

Hvordan tilegner vi oss kunnskap om fortiden?

Kunstneren Nina Torp har fulgt et  arkeologisk utgravingsprosjekt. Det resulterte i utstillingen Situasjoner – det arkeologiske rommet ved Kulturhistorisk museum i Oslo i 2018. Elevene får møte kunstneren og se noe av utstillingen. 

Les mer om Situasjoner – en kunstnerisk utforskning av arkeologi

 


Du har stor mage

Jonas våknet i dag tidlig og hadde plutselig fått stor mage. Har han spist tre pizzaer på tvers og hele godteriskuffen i søvne? Har han bare pustet inn,- og ikke ut?

Har noen sprettet han opp, fylt magen hans med skrot og sydd igjen i løpet av natten? Og må han arresteres av Fleskepatruljen?

En leken og fabulerende forestilling om kroppen – og hvordan vi snakker om den.

Les mer om Du har stor mage


Er det alltid galt å stjele? Filosofisk samtale

Sammen ser vi videoverket Biltyveri av Robin Rhode. Etterpå leder formidleren Ina Eriksen en filosofisk samtale med bakgrunn i denne videoen. I samtalen skal alle få si sin mening og vi finner ut hvordan vi ofte tenker forskjellig.

Les mer om Er det alltid galt å stjele?


Hjertefølger

Anne kommer for å synge og fortelle. Det skal handle mest om Lillebror,  men også om andre du møter i sangene til Alf Prøysen. Dere kan synge sammen med henne. Hun har også med seg ei korg med hjerter og en gammel radio som hun skrur på. Det er ikke godt å vite hvem og hva hun finner …

Les mer om Hjertefølger


Animasjonsverksted

Et animasjonsverksted der elevene kan lage sine egne små filmer ved hjelp av stop-motion animasjon.

Les mer om Animasjonsverksted


Trollskap

Alexander Løken både leser fra, og forteller om sin trilogi av fantasy-bøker basert på norsk folketro. Gjennom en rekke bilder og tegninger forteller forfatteren om sin barndoms inspirasjonskilder, sin bakgrunn som illustratør og tegneserieskaper, og om idéprosessen som ligger bak arbeidet med å skrive en fantasyfortelling. Han forteller også om norsk folketro og historie, og de fantastiske vesenene som befolker bøkene hans: Troll, drauger, vetter og Midgardsormen, og hvordan de har blitt framstilt i alt fra Edda til Hollywood.

Les mer om Trollskap


Se med hendene

Kan hendene våre hjelpe oss med å se?

Les mer om Se med hendene


Tabber og tangenter

Gudrun Skretting kommer for å snakke om Anton, tabber og uhell. Hun forteller både med ord og tangenter.

Les mer om Tabber og tangenter


Om troll og annerledeshet

Sammen ser vi videoverket «Track of Horns» av Tori Wrånes. Etterpå leder formidler Eli Eines en filosofisk samtale med utgangspunkt i denne videoen. I samtalen skal alle få si sin mening og vi finner ut hvordan vi ofte tenker forskjellig.

Les mer om Om troll og annerledeshet


Poesibilen

Skriveverksted med lyrikeren Ted M. Granlund.

Les mer om Poesibilen