Aktuelle produksjoner uke 43

 

I uke 43 har vi ni produksjoner ute; «Jakob – veien hjem er lang», «Raske penger», «Balansetegning», «Hai – Brobyggeren», «En helt surrealistisk opplevelse», «Screening», «En prikk og en strek», «Pulverheksa møter Otto Monster» og «Pokerdesign».


Jakob – veien hjem er lang

Han lurte broren sin, rømte landet
og brukte et helt liv på å komme seg hjem. 

Ord møter musikk når en gammel fortelling finner ny form.

Les mer om Jakob – veien hjem er lang


Raske penger

Hvorfor ser pengesedlene ut som de gjør?  Visste du at selve designet av en seddel skjuler en mengde sikkerhetselementer? Hvem lager pengesedlene? Hva om man laget sine egne penger? Hva er falske penger? Trenger vi penger lenger?

Les mer om Raske penger


Balansetegning

Balansetegning blir elevene med inn i Randi Liliequist sin kunstprosess, der bruken av den håndtegnede streken står sentralt. Hun bygger arbeidene sine opp med en strøm av koder, rytmer, tegn, bevegelser og linjer som verken har begynnelse eller slutt.

Les mer om Balansetegning


Hai – Brobyggeren

Dette er historien om Hai Hang og Brumunddal. Det er mer enn 25 år siden hjemstedet til Hai ble til «stedet Gud glemte», og hovedstad for rasisme og fremmedfrykt i Norge. Brumunddølene klarte å snu det vonde til noe godt. Nå har Hai kommet hjem for å gi noe tilbake.

Les mer om Hai – Brobyggeren 


En helt surrealistisk opplevelse

Alle KAN tegne og  alle har, på en eller annen måte, sitt særpreg og sin personlige strek. Ellen og Jacek veileder ved hjelp av enkle, felles tegneøvelser som skal inspirere til å sette i gang.

Elevene får møte surrealismens billedverden. Det handler om å se, om kommunikasjon og om tegneglede.

Les mer om En helt surrealistisk opplevelse


Screening

Skap magi på din egen skole med datamaskinen som kreativt verktøy!

Les mer om Screening


En prikk og en strek

«Ikke tenk, vær så god å tegne!», sier billedkunstner Aleksi Wildhagen.  Velkommen til tegneverksted!

Les mer om En prikk og en strek


Pulverheksa møter Otto Monster

Hva skjer når to av Norges mest kjente barnebokfigurer møtes i samme forestilling? Pulverheksa forteller, og tryller deretter fram Jon Ewo. Alle får monsterbrøle og dessuten får de svaret på hvorfor Jon Ewo har en gul oppvaskhanske på hodet!

Les mer om Pulverheksa møter Otto Monster


Pokerdesign

Hvem skaper tingene rundt oss? Hvorfor har ting fått en spesiell form, og hvor kommer alle idéene fra? Elevene jobber sammen i grupper. De tegner og lager en modell i plastelina. Verkstedet ledes av arkitekt og designer Vibeke Kirkebø Hegg.

Les mer om Pokerdesign