Aktuelle produksjoner uke 46

 

I uke 46 har vi åtte produksjoner ute; «Supersanser», «Æsj!», «Snorre Sturlason – en innføring», «To hjem»,  «Stormfugl og søppelplast», «Lyspærerøtter og Zalobananer», «Ville Vinger og Skarpe Klør» og «Pokerdesign».


Supersanser

Nå har du supersanser! Hva du hører, ser og opplever bestemmer du selv.

Tør du lukke øynene?

Supersanser  er et konsertverksted med Svein Rikard Mathisen og John Derek Bishop.
Elevene utfordres til å ta i bruk egen fantasi i tolkningen av hva de hører og ser.

Les mer om Supersanser


Æsj!

Forfatter og illustratør Reidar Kjelsen kommer på besøk for å gjøre det voksne ikke skal gjøre. Slikt får fantasien i gang …

Les mer om Æsj!


Snorre Sturlason – en innføring

Snorre Sturlason (født 1178/79, død 23. september 1241) var en islandsk høvding, forfatter og skald. Han er mest kjent som forfatter av Den yngre Edda og Heimskringla (Snorres kongesagaer), et av Norges viktigste bokverk.

Les mer om Snorre Sturlason – en innføring


To hjem

Jenta sine foreldre skal plutselig skilles. Nå må hun bo halvparten av tiden hos mor og halvparten av tiden hos far. Nøklene dingler rundt halsen, mens bagen slepes fram og tilbake mellom to hjem.

Les mer om To hjem


Stormfugl og søppelplast

Stormfuglen er en seilflyver, skapt for å mestre blåst og kuling. Den er ingen dykker, og må finne maten sin på overflaten. Stormfuglen er ikke kresen, og spiser det meste som er smått og flyter på havet. Men hva skjer når det som flyter ikke er mat?

Les mer om Stormfugl og søppelplast


Lyspærerøtter og Zalobananer

Kunstneren Siri Berqvam kommer på besøk  med et helt spesielt puslespill som kan settes sammen på hundrevis av måter. Sammen med Siri skal elevene se på brikkene, studere hvordan de ser ut og finne ut hvor de kan få en plass.

Les mer om Lyspærerøtter og Zalobananer


Ville Vinger og Skarpe Klør

Gjennom Ville Vinger & Skarpe Klør  vil forfatter og naturfaglærer Synnøve Borge invitere elevene med inn i sin egen skrivemetode. Er det mulig å skrive på naturens premisser? At naturen selv får komme til orde? Og hva er forskjellen på å kunne noe om noen og å kjenne noen?

Les mer om Ville Vinger og Skarpe Klør


Pokerdesign

Hvem skaper tingene rundt oss? Hvorfor har ting fått en spesiell form, og hvor kommer alle idéene fra? Elevene jobber sammen i grupper. De  tegner og lager en modell i plastelina. Verkstedet ledes av arkitekt og designer Vibeke Kirkebø Hegg.

Les mer om Pokerdesign