Aktuelle produksjoner uke 47

 

I uke 47 har vi sju produksjoner ute; Mojhtestasse – Minnegaven, Røverdatter, Under ein stein, Slik virker detHelium, Stormfugl og søppelplast og Ghostkube.


Mojhtestasse – Minnegaven

Marja har en bemerkelsesverdig stemme. Født inn i en reindriftsfamilie, er Marjas liv og musikk solid forankret i den sørsamiske livsstilen. Mojhtestasse – Minnegaven er en konsert med Marja Mortensson, Daniel Herskedal og Jakop Janssønn.

Les mer om Mojhtestasse – Minnegaven


Røverdatter

Som liten lekte Sofia og faren sisten og pil-og bue, men også gjem ølflaska og løp fra taxi-regningen. Røverdatter er en ganske annerledes far-datter film om Sofia som forsøker å hjelpe pappaen sin inn på rehabilitering, sånn at de kan ha et forhold igjen. I en til tider absurd, kaotisk og komplisert hverdag er strategien deres en god dose mørk humor.

Røverdatter vant Amandaprisen for årets beste dokumentar 2018.

Les mer om Røverdatter

 


Under ein stein

Har du nokon gong løfta på ein stein og sett alt som kravlar og kryp der? Desse småkrypa skal vi sjå nærare på saman med Inger Lise Belsvik. Ho har laga alle teikningane i boka «Under ein stein».

Les meir om Under ein stein


Slik virker det

– Hvordan ser din mobilbruk egentlig ut? Det kan vi se nærmere på sammen med en designer.

Les mer om Slik virker det


Helium

En feelgood humordramaserie om 12 år gamle Martins første forelskelse. Når Martin forelsker seg i Delia tårner problemene seg opp: hver gang Martin snakker med Delia høres det ut som han snakker med «heliumstemme». Når Delia åpenbart lar seg sjarmere av sleske Christopher, lager Martin og bestevennen Petter en internettside for å bli populære.

Les mer om Helium


Stormfugl og søppelplast

Stormfuglen er en seilflyver, skapt for å mestre blåst og kuling. Den er ingen dykker, og må finne maten sin på overflaten. Stormfuglen er ikke kresen, og spiser det meste som er smått og flyter på havet. Men hva skjer når det som flyter ikke er mat?

Les mer om Stormfugl og søppelplast


Ghostkube

Dette er en forestilling om geometri og bevegelse! Sirkusartisten og oppfinneren Erik Åberg viser forestillingen Ghostkube der klosser og kuber nesten blir levende.

Les mer om Ghostkube