Aktuelle produksjoner uke 9

I uke 9 har vi følgende fem produksjoner ute: «RJ7», «Ord som råkker», «Fortapt og funnet», «Transitt» og «EvenEvenEven».


RJ7 – Et poesiverksted

Elevene på 7. trinn skal lese dikt, lære om dikt og skrive egne dikt. Det får de hjelp til av en forfatter. Noen skoler får besøk av Arne Hugo, andre får besøk av Endre. De er begge forfattere og poeter. Det betyr at de skriver dikt. Akkurat slik dere som går i 7. klasse skal gjøre.

Les mer om «RJ7 – Et poesiverksted» her


Ord som råkker 2.0

Hva trenger egentlig en rocketekst? Dere får besøk av to musikere som skal spille eldre og nye låter med norske tekster. På en annen måte enn du er vant til. Kanskje vil du høre ordene på en litt annen måte. Rocker det? Råker det? Råkker det noe hos deg?

I denne produksjonen får skolen både et skriveverksted for et utvalg elever, og en konsert!

Les mer om «Ord som råkker 2.0» her


Fortapt og funnet. Et møte med Shaun Tans verden

Bli kjent med den australske kunstneren Shaun Tans tekst- og billedunivers! Dere får møte Tans kunst gjennom forskjellige opplevelses- og lyttestasjoner.

Formidler Pål Brekke Indregard vil presentere Shaun Tan som person og kunstner, samt gi dere et overblikk over de forskjellige «stasjonene». Disse består av et utvalg av Shaun Tans bøker, filmen The Lost Thing og animerte lydbøker.

Les mer om «Fortapt og funnet» her


Transitt

Hvordan tar billedkunsten opp aktuelle problemstillinger i samtida? Et stort spenn av virkemidler, foto, video, broderi og tekstilinstallasjon er tatt i bruk i denne utstillingen. Tema er møter mellom ulike kulturer og mennesker, på mange plan.

Les mer om «Transitt» her


EvenEvenEven

Du har nok hørt om Alf Prøysen. I alle fall om Teskjekjerringa og Nøtteliten og … ja egentlig ganske mange. Han skrev mange sanger og fortellinger. I forestillingen EvenEvenEven får du høre om flere av dem. Noen du kjenner og noen du kanskje ikke har hørt om før? Du skal i alle fall få se noe du ikke har sett før!

Les mer om «EvenEvenEven» her