Aktuelle produksjoner uke 7

 

I uke 9 har vi seks produksjoner ute; Ære være mine døtre, Screening, RJ7Full sirkel, Charlie Chaplin & det 20. århundret og I et speil, i en gåte.

 


Ære være mine døtre

Et besøk hvor elevene selv skal intervjue og bokbade forfatter og jounalist Lene Wold om innhold og arbeidsmetode i boka Ære være mine døtre – en fars fortelling om å drepe sitt eget barn. Boken tar for seg dagsaktuelle temaer som ære og skam, menneskerettigheter, tro og livssyn.

Les mer om Ære være mine døtre


Screening

Skap magi på din egen skole med datamaskinen som kreativt verktøy!

Les mer om Screening


RJ7 – Et poesiverksted

Elevene på 7.trinn i Stange kommune skal lese dikt, lære om dikt og skrive egne dikt. Det får de hjelp til av en forfatter. Noen skoler får besøk av Arne Hugo, andre får besøk av Endre. De er begge forfattere og poeter. Det betyr at de skriver dikt. Akkurat slik som elevene på 7.trinn skal gjøre.

Fredag 8. mars blir det, som et samarbeid med Nordisk poesifestival – Rolf Jacobsen-dagene,  lansering og opplesning av fersk poesi på Stange bibliotek.

Les mer om RJ7 – Et poesiverksted


Full sirkel

En konsert med JODDSKI – om Hip-hopens historie i Norge og til norsk. Skolene får en konsert der Jørgen og Håvard fletter inn sin historie og fortelling om hiphop og rap. Den samme historien har Jørgen skrevet om i boka FULL SIRKEL, som skolene får et eksemplar av til skolebiblioteket.

Les mer om Full sirkel


Charlie Chaplin & det 20. århundret

I den 60 minutter lange forestillingen drar manusforfatter Nick Hegreberg publikum gjennom høydepunktene i Chaplins liv, i spedd klipp fra en rekke av hans viktigste filmer. Hegreberg formidler sine tanker om hva som var så unikt med Chaplin som historieforteller og filmskaper, hvordan Chaplins filmer ble så populære i alle lag av befolkingen i alle verdens land, og hvorfor Chaplin fortsatt er relevant for oss i dag.

Les mer om Charlie Chaplin & det 20. århundret


I et speil, i en gåte

Prosjektet foregår i sin helhet i lokale kirker. Der det finnes en skole, er det etter all sannsynlighet en kirke i rimelig nærhet.

Les mer om I et speil, i en gåte