Vi har samlet noen tips til hvor man kan finne digital kunst og kultur nå som skolebesøkene er satt på pause.


Litteratur:

Den beste «smittefrie» litteraturformidlingen er boka, som papirbok fra smittefrie bokhyller eller som lydbok i ulike format.

Bærekraftsbiblioteket består av boklister med aktiviteter til alle 17 bærekraftsmålene, og tilbyr deltakerne en litterær og samtalebasert forståelse av verdens felles arbeidsplan. Bærekraftsbiblioteket er et opplegg for skoler, biblioteker og andre organisasjoner til å arrangere lesesirkler for barn i alderen 6–12 år.

Norsk forfattersentrum og Kulturtanken m.m. har produsert digitale møter med fire forfattere.

Nasjonalbiblioteket  har flere tilbud (www.nb.no), ikke minst gjennom BOKHYLLA

Visuell kunst, forslag for 8.- 10.trinn:
Se denne 14 minutter lange videoen om den sør-afrikanske kunstneren Robin Rhode med blant annet hans samarbeid med unge gatemalere i Johannesburg.

Scenekunst:
Applaus Scene: Fine filmede versjoner av «Gjengangere», «Hedda Gabler» og «Utafor» for videregående. Dette tilbudet er nå gratis ut skoleåret – For å se forestillingene logger elevene inn med Feide fra applausscene.no

Forestillingen «Utafor» på Det Norske Teatret har nettopp blitt tildelt Heddaprisen for særlig kunstnerisk innsats + Beste fremsyning for ungdom.

Musikk, forslag for 8. – 10.trinn, evt 7. trinn:
Lyderia er utviklet av tidligere Rikskonsertene og Kulturtanken. Spillet er tilrettelagt skolebruk og kompetansemål i musikkfaget.

I dette gratis musikkspillet må spillerne løse oppdrag med kreativitet og egeninnsats. Etter hvert som oppdragene gjennomføres, får spilleren tilgang på større utfordringer og nye brett. Lærere kan gi spesifikke oppdrag til elever og følge framdriften. Over 30 000 elever og lærere i grunnskolen har spilt Lyderia.