Kattafestivalen 23. august 2017

 

Respekt og begeistring

Dette er Hamar katedralskoles visjon og verdier som virkemiddel i starten av hvert skoleår. Katta har invitert Turnéorganisasjonen for sammen å ha en DKS-festival som en integrert del av introduksjonsprogrammet for nye elever.

Vi har utviklet festivalkonseptet i samarbeid, med TuO som innholdsleverandør og Katta som arrangør. Elever fra service og samferdsel er med i planlegging og gjennomføringen av festivalen. De har festivalledelsen og tar ansvar for gjennomføringen.

Vi håper at elevene får en strålende start på det nye skoleåret!

 

Program

08.30 og 10.30:
Hai Brobyggeren v/Hai Hang og Arild Halvorsen – Store auditorium

09.30 og 10.45:
Flyndre v/ Ole Christoffer Haga – Rødt auditorium
Klar til kamp v/Peder Samdal – Blått auditorium
Ære være mine døtre v/Lene Wold – Grønt auditorium

11.30:
Lunsj

12.30:
FIEH og UKM-artister – Kattahallen

13.30:
Slutt


 

Programomtale


FIEH
Fieh er et moderne og hiphopinspirert soulband ledet av Sofie Tollefsbøl fra Eina. Som et ungt, dansbart og svindyktig liveband har Fieh allerede gjort seg godt bemerket på konsertscener og musikkblogger rundt omkring i landet.

I mai 2016 spilte Fieh på Nattjazz, hvorpå musikknyheter.no ga konserten 10/10 og skrev: «Uhyre sjelden har jeg blitt så til de grader slått i bakken og blitt så imponert og overbevist av nykommere på scenen.»  Bandet er også med på musikknyheter.no sin liste over hvem de har mest tro på i 2017.


KLAR TIL KAMP
Verden er i forandring. Hva skjer? Hvorfor skjer det? Hvilke krefter er i sving? Er det mulig å forklare? Mulig å forstå? Kan fotball forklare verden?

Peder Samdal er samfunnsengasjert sakprosaforfatter og svært interessert i fotball. Gjennom fortellinger fra fotballens verden kan vi kanskje forklare og forstå hva som skjer i Europa og verden.


FLYNDRE
«Flyndre» er en humoristisk animert kortfilm av Ole Christoffer Haga om kjærlighet, oljegalskap og den sjette utryddelsen. Filmen tar for seg utfordringene rundt karbonindustri og økningen i menneskers forbruk og rikdom.

Ole Christoffer Haga har jobbet som animatør i over 15 år med bl.a. filmene «Slipp Jimmy Fri» og «Elias og Kongeskipet». For tiden underviser han i animasjon ved Høgskolen i Hedmark.


ÆRE VÆRE MINE DØTRE
Hva får en far til å drepe sitt eget barn?

De siste tre årene har Lene Wold tilbrakt mye tid i Jordan sammen med en far som har drept både sin mor og en av sine to døtre for å gjenopprette familiens ære. Dette har resultert i boken «Ære være mine døtre» med undertittel «En fars fortelling om å drepe sitt eget barn».

Boken forteller historien fra gjerningsmannens perspektiv. Lene Wold er journalist og fra Hamar.


FRA FLYKTING TIL GRÜNDER
Dokumentarfilm om Hai Hang og Brumunddal. Det er over 25 år siden hjemstedet til Hai ble til «stedet Gud glemte», og hovedstad for rasisme og fremmedfrykt i Norge. Brumunddølene klarte å snu det vonde til noe godt. Nå har Hai kommet hjem for å gi noe tilbake.

Hai Hang og produsent Arild Halvorsen fra Fabelaktiv vil møte dere i forbindelse med filmvisningen.


WeAreDance.DanceIsUs

Tablåer av klassisk ballet, breakdance, jazz og moderne dans. Ulike stilarter og sjangere. Men uansett navn og tittel så er bevegelse dans og dans er bevegelse.

Tablåene presenteres av ungdommer fra Ps Dance Crew. Koreografi: Therese Slob og Hanna Eikli.