Turnéorganisasjonen
Postadresse: Just Brochs gt. 13, 2321 Hamar
Besøksadresse: Just Brochs gt. 13, 2321 Hamar
Telefon: 62 59 87 87 • Nettsted: www.turneorg.no
En reise med Gulliver
Produksjonsliste
Program

En reise med Gulliver

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Mange av dere kjenner sikkert historien om Gullivers reiser, men dere kjenner nok ikke til de to eventyrlystne musikerne Bjarte og Peter!

Det de fleste ikke vet er at Bjarte og Peter faktisk var med på noen av reisene til den kjente romanfiguren Lemuel Gulliver!

Vakkert og virtuost, med glimt i øyet, innbundet med tidsriktig musikk, gjenforteller de sin versjon av historien om Gullivers reiser.

Lærerveiledning

Musikkforestillingen ”En reise med Gulliver” er basert på de kjente fortellingene om Gullivers reiser av Jonathan Swift fra 1726.

Mye av musikken Bjarte Eike og Peter Spissky spiller er hentet fra musikkepoken barokken. Komponistene Georg Philipp Telemann hadde nok også lest historien om Gullivers reiser, og ble så inspiret av historien at han komponerte musikk og kalte den for Gulliversuite.

Fun Facts: Bjarte og Peter spiller nesten 300 år gammel musikk på tarmstrenger. Høres det ut som et umulig prosjekt?

Forberedelse til konserten:

La alle elevene se videoteaseren i denne informasjonen før forestillingen
Det er også en fordel om elevene kjenner til handlingen i korte trekk. Her kan du lese sammendraget og finne tips til bøker om Gullivers reiser: Kort sammendrag og forslag til litteratur

Om utøvere og produsenter

Rikskonsertene
  • Arrangert av: Turnéorganisasjonen
  • Kunstnere/grupper: Bjarte Eike og Peter Spissky
  • Produsent: Johannes Skyberg, TuO
  • I samarbeid med: Barokksolistene
  • Idé/opplegg: Bjarte Eike, Peter Spissky, Aslak Moe i samarbeid med Gunn Edith Nilsen (Produsent Vestfold fylkeskommune)

Om kunstner / utøver / gruppe

Bjarte Eike er en ledende musiker innen tidligmusikk og holder konserter i hele Europa. Han er spillende, kunstnerisk leder for Barokksolistene, et tidligmusikkensemble som er svært anerkjent for å åpne for musikalsk forståelse til et bredt publikum med en ny moderne og tilnærming. Eike er en av grunnleggerne av den internasjonalt anerkjente ensemblet Baroque Fever. Han underviser også i barokkfiolin, og er bla gjestelærer ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Peter Spissky spiller blant annet i The Baroque Fever og Barokksolistene, ensembler som begge turnerer i Europa. Han er konsertmester i Concerto Copenhagen, et orkester anerkjent som en av de ledende tidligmusikkensembler i Europa. Han underviser i barokkfiolin ved Musikkhøgskolen i Malmö, ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, og gir mesterklasser i hele Skandinavia.

Multimedia og vedlegg

Bilder

Gullivers reiser
Foto: Free photo
Bjarte Eike
Foto: Per Buhre
Peter Spissky
Foto: Per Buhre

Video/Lyd

Musikk / Klassisk musikk
Trinn: 4 - 7
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Om innhold: Johannes Skyberg (92635216)
Om turné: Reidun Kristiansen (45638259)
Kontaktperson utøver
Bjarte Eike: tlf: 0045 20 60 72 68
Programlengde
40
Maks publikumsantall
150
Arena / rom
Gymsal
Oppriggingstid
45 min.
Nedriggingstid
30 min.
Merknad
Bjarte Eike tar kontakt med skolen i god tid før besøket for å sikre at alt praktisk er på plass. Kulturkontakten har ansvar for å finne egnede rom, videreformidle nødvendig informasjon og orientere skolens elevarrangører.
Alle voksne som blir involvert i dette besøket, må i god tid få et eksemplar av denne lærerveiledningen. Skolens kulturkontakt eller elevarrangører tar imot utøverne når de ankommer skolen.Lykke til med besøket!
Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Turnéorganisasjonen
Produsent:
Johannes Skyberg, TuO
Rikskonsertene