Vi gratulerer 9.trinn ved Ajer ungdomsskole!

 
De er plukket ut til å være Hedmarks representanter i juryen til Uprisen!

Uprisen er ungdommenes egen kåring av årets beste ungdomsbok. En grundig kåring hvor ungdom selv tar alle avgjørelser har gitt prisen stor tyngde blant forfattere, forlag og formidlere. I 2019 vant Michael Stilson med romanen «Bare spille ball».
Se www.uprisen.no for å lese om årets nominasjoner.
Kåringen går over et helt skoleår og involverer 900 ungdommer. I kåringens siste fase leser sju utvalgte niendeklasser de fem nominerte bøkene og kårer en vinner. Sju fylker, deriblant tidligere Hedmark fylke, har en av disse eksklusive plassene. Og i kåringen av årets beste ungdomsbok 2020 deltar altså 9. trinn på Ajer ungdomsskole.

Som juryskole får Ajer bøker og lydbøker tilsendt. Læreren skal på seminar i Oslo. Klassen får tre besøk av kritikerfadder Karen Frøsland Nystøyl. Skolen har valgt å involvere hele 9.trinn i leseprosjektet, men ha en kjernegruppe som skal være juryklassen. Disse skal fordype seg i og diskutere de fem nominerte bøkene og argumentere for sine valg når de møter de andre juryklassene på Lillehammer i mai 2020. Det hele munner ut i klassetur til Norsk litteraturfestival på Lillehammer, der årets ungdomsbok kåres.

Prisen administreres av Foreningen !les i samarbeid med Norsk Litteraturfestival og Den kulturelle skolesekken.